Stogo dangų įrengimas        Pastatų šiltinimas        Apdaila       Skardinimas    Hidroizoliavimo darbai

Straipsnis. Įrenginėjame/ remontuojame pastatų terasas ir balkonus. Konsultacinis pardavimas.

Išskirtinis terasos remonto pavyzdys – tai gyv. namas, K.Kalinausko g. Vilniuje.

alignnone

Terasos hidroizoliavimo darbai

Statybos remonto darbai atlikti 2010 metų birželio/liepos mėnesiais, pagal ekspertizės (1psl.) išvadas (2psl.), siekiant apsaugoti pastato patalpas, nuo vandens pratekėjimo.

Dėl nekokybiškai atliktų darbų ir panaudotų netinkamų medžiagų, buvo pasiūlyta, naujai hidroizoliuoti, prilydant du sluoksnius bituminės dangos ir pakeičiant įmirkusį apšiltinimą, įrengiant drenažą ir  trijų lygių lietaus vandens nutekėjimo sistemą, papildomai montuojant šildomas įlajas ir sandarinant visus sujungimus su pastato konstrukcijomis, bei atliekant skardinimo ir kitus papildomus darbus.

Akmens masės plytelės pakeistos grindinio trinkelėmis, kurios mūsų nuomone, Lietuvos klimato sąlygomis yra praktiškesnės ir tinkamesnės naudoti eksploatuojamų terasų dengimui.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Objektas– 130 m2 ploto eksploatuojamoji terasa (schema), 7 aukštų daugiabučiame pastate, Vilniaus senamiestyje.

Darbo sąlygos– sudėtingos. Ribotos privažiavimo, pastolių įrengimo, kėlimo mechanizmų naudojimo,  šiukšlių išvežimo, darbininkų judėjimo galimybės, darbo aukštyje rizika ir pastoviai eksploatuojamas pastatas. Visos šios aplinkybės šiek tiek apsunkimo darbus, kuriuos mūsų įmonė sėkmingai įvykdė. Nuotraukos prieš ir po remonto.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Terasa po remonto

Kaina– tokiems projektams nėra standartinių sprendimų, todėl buvo rizikinga suskaičiuoti  pasiūlymo kainą. Pastato konstrukcijos buvo paslėptos. Nors ir turint ekspertizės medžiagą, teko „aklai“ numanyti šiltinimo ir hidroizoliavimo sistemų mazgus, bei galimus defektus ir jų remonto įkainius. Pagal techninės priežiūros  patarimus, kuriais kompetetingai dalinosi ekspertas V.Elenbergas, mums pavyko atlikti užsakovo užduotį, laikantis Statybos techninio reglamento reikalavimų (techninio darbo projekto brėžinys) ir sutartinės kainos. Nors kiekviename darbų etape, atsirasdavo papildomų ypatybių, įtakojančių kainodarą, galutinės darbų kainos nekeitėme, laikydamiesi įsipareigojimų.

Kainoraštis.

Konstruktyviai bendradarbiaujant su užsakovu, pavyko ne tik suremontuoti ir atkurti statinio izoliavimo, šiltinimo ir kitų inžinerinių sistemų funkcionalumą, bet ir sukurti naująjį apdailos estetinį vaizdą.

Išsamiau.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dėkojame:

ekspertui V.Elenbergui už inžinerinę pagalbą ir statinio tyrimo medžiagą, pastato eksploatavimo tarnybai UAB „Namų priežiūros centras“ už bendradarbiavimą, medžiagų tyrimo laboratorijai UAB „Alzida“ už  išardyto (senojo) terasos putplasčio įmirkio (1 psl.) bandymus (2 psl.), kaimynams už supratimą ir kantrybę.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jei turite panašių problemų, kreipkitės- mes visada pasiruošę jums padėti. Rekomendacija.

Kontaktai- Darius (8 699 300 59) e-mail.

Posted by admin On vasario - 5 - 2010 Naujienos

Comments are closed.